Maria Olsborn ny VD och verksamhetsansvarig

Vi kan glädjande meddela att vi har anställt Maria Olsborn som VD och verksamhetsansvarig.

I takt med att företaget haft en kraftig tillväxt de senaste åren där företaget idag har över 100 anställda och servar över 300 kunder med hemtjänst, ledsagning och avlösning i Nacka, så har vi ägare kommit fram till att det är dags för en organisationsförändring där vi nu tillför nya krafter i den operativa ledningen av företaget. Tidigare anställdes en HR specialist och tillika biträdande verksamhetsansvarig som tillsammans med Maria kommer utgöra den operativa ledningen av företaget.

Samtidigt kliver ägarna av sina operativa roller i företaget. Jonas Törnqvist tar istället rollen som arbetande styrelseordförande och Annelie Strömberg fortsätter som ledamot i styrelsen. Maria kommer att rapportera till styrelseordförande och styrelsen. Företaget går nu in en ny fas med en ny operativ ledning och en aktiv styrelse som kommer att fokusera på strategiska frågor.

Maria är legitimerad sjuksköterska sedan 1994. Förutom lång erfarenhet från både privat- och landstingsdriven verksamhet har hon även ledarerfarenhet från tjänster som bland annat t.f. chefssjuksköterska, bitr. chefssjuksköterska och föreläsare.

Hon kommer närmast från en tjänst som vård- och omsorgsstrateg i Värmdö Kommun. En roll som hon innehaft sedan 2013 där hon har ingått i avdelningens ledningsgrupp. Som strateg har hon arbetat med identifiering av kvalitetsområden på både kort och lång sikt, omvärldsbevakning och chefsstöd både individuellt och i grupp. Hon har ansvarat för planering, samordning, uppföljning och stöd i kvalitetsprocesser. Hon har lett utvecklingsarbeten och genomfört uppföljning av mål och handlingsplaner m.m. Parallellt har hon även haft rollen som webbredaktör för samtliga verksamheter inom vård- och omsorgsavdelningen.

Maria börjar sin anställning hos oss senast den 6 juni och vi hoppas att hon kan börja något tidigare. Vi hälsar henne varmt välkommen till företaget.

Jonas Törnqvist
VD och t.f. verksamhetsansvarig