Annelies Hemtjänstteam firar 10 år!

Den 3 februari är det 10 år sedan Annelie Strömberg startade Annelies Hemtjänstteam. Då var det tre anställda. Det var Annelie, hennes mamma och en till.

Då 2003, kände Annelie efter 20 år som anställd inom hemtjänsten i Nacka Kommun att det var dags att starta eget. Hon hade en idé att ge kunderna en mer personlig och familjär hemtjänst med ett engagemang utöver det vanliga. Kunderna skulle känna sig väl bemötta och trygga genom kompetent och pålitlig personal som gav personlig vård, omsorg och service i och utanför hemmet. Signalerna från kommunen var att släppa in fler och fler privata utförare och den kommunala hemtjänsten minskade samtidigt år för år. Det var helt enkelt ett ypperligt läge att starta upp en egen hemtjänstverksamhet.

Det började med ett kontor i hemmet och strax skaffades en liten lokal i Jarlaberg där företaget satt ända fram till början av 2010. Då hade verksamhet växt och det fanns inte plats för att ha personalmöten osv. Vi flyttade till en ny större lokal i Ektorp Centrum i februari 2010.

Nu tio år senare servar vi över 100 kunder i Nacka med beviljad hemtjänst från kommunen. Vi har ca 40 medarbetare som hjälper våra kunder med omvårdnad, palliativ vård (vård i livets slutskede), hygien, mat, inköp, städning, följer med till vårdcentralen/läkare, ledsagning,
avlösning/anhörigstöd m.m. Vår personal gör varje dag stor skillnad för våra kunder i deras vardag och vi är så stolta över våra fantastiska medarbetare.

Vi servar såväl äldre +65 år som yngre kunder som har funktionshinder, barn och ungdomar med diagnoser osv.

Numera erbjuder vi även hushållsnära tjänster som t.ex. städning hemma, fönsterputs, snöskottning, gräsklippning m.m. Det kan vara barnfamiljer som försöker få ihop livspusslet och få mer tid för varrandra eller kunder som är mitt i karriären eller pensionärer som hellre vill köpa dessa tjänster direkt av oss istället för att ansöka om hemtjänst. Vi administrerar HUS/RUT med direktavdrag på fakturan direkt gentemot Skatteverket.

Verksamheten har växt så pass mycket de senaste 2 åren att vi inom kort kommer att flytta till nytt större kontor igen. Men denna gång går flyttlasset endast inom samma fastighet och till och med på samma våningsplan.

Vi vill tacka alla underbara medarbetare och alla våra kunder för förtroendet ni ger oss.
På måndag den 4/2 firar vi vårt 10 års jubileum med smörgåstårta på kontoret.

Annelie Strömberg och Jonas Törnqvist
ägare av Annelies Hemtjänstteam AB