Laddar upp med nya elhybridbilar och elcyklar

PRESSRELEASE

Annelies Hemtjänstteam tänker på miljön. Vi har efter en noggrann upphandling valt att fortsätta samarbetet med Toyota gällande elhybridbilar samt att vi har tecknat ett nytt avtal med Monark för elcyklar som vi använder i närområdena. Valet föll åter igen på Toyota Yaris elhybrid 2021 års modell som är ännu mer miljövänlig än den tidigare modellen som vi har använt. Den har även blivit utsedd till ”Car Of The Year 2021”. Elmotorn är mer kraftfull än den tidigare modellen och går längre och den nya modellen är även bränslesnålare och därmed mer miljövänlig. Det är fortsatt Bilia Toyota i Nacka som levererar bilarna. De första bilarna byttes redan i somras och under hösten byts hela den nuvarande bilparken ut. Vi har även tecknat avtal med Monark med nya el-cyklar anpassade för vår verksamhet.

-Valet att fortsätta med Toyota Yaris el-hybrid och även Monarks el-cyklar var till slut självklart säger Jonas Törnqvist, VD i Annelies Hemtjänstteam. Vi kommer  inte upp i så höga hastigheter då vi kör lokalt i Nacka och då passar el-hybriden oss perfekt. Bilen är driftsäker även under vintertid så att vi kommer fram. Vi tänker på miljön och att våra bilar faktiskt kör totalt närmare 30 000 mil per år.  Vi har utrustat bilarna extra då vi tänker på våra medarbetares säkerhet och trygghet samt att det ska vara enkelt att köra bilarna. Bilarna är automatväxlade,  har backkamera, sensorer fram och bak samt att vi har installerat digitala körjournaler som uppfyller Skatteverkets krav.

Monarks el-cyklar är användarvänliga arbetsredskap, designade att fungera varje dag i alla väder oavsett situation eller miljö. Vi använder el-cyklarna i närområdena och det är lättare att ta sig fram och vi slipper leta parkering och kommer enklare fram direkt till kundens dörr. Vi erbjuder arbetskläder och även regnkläder till våra medarbetare om det skulle vara en regnig dag, fortsätter Jonas Törnqvist.