Hushållsnära tjänster

Annelies hemtjänst - hushållsnära tjänster

Det är inte alltid lätt att orka eller hinna med alla de sysslor som finns i ett hem. Annelies Hemtjänstteam erbjuder hushållsnära tjänster som underlättar din vardag. En del behov täcks ibland inte in under hemtjänstens försorg. Du har då möjlighet att köpa till de tjänster du saknar, som hushållsnära tjänster. Det gäller inte bara t.ex. städning och fönsterputs utan även personlig omsorg som kan utökas och köpas till om det inte täcks i beslutet från kommunen.

Hushållsnära tjänster riktar sig inte bara till äldre, utan till alla hushåll. Det kan handla om tjänster som till exempel:

  • hemstädning
  • fönsterputs
  • flyttstädning
  • personlig omsorg
  • putsning av matsilver
  • trädgårdsskötsel, t.ex. gräsklippning
  • klädvård
  • vård av möbler och material
  • personlig omvårdnad

Flera av våra äldre kunder köper till extra hjälp som inte täcks inom hemtjänstens försorg. Exempel på personlig omvårdnad och omsorg kan vara ledsagning till olika aktiviteter som passar just dig. Ett restaurangbesök, en båttur eller bara en promenad, följa med på bankbesök, besök vid vårdcentral eller liknande ärenden. Skattereduktion medges även för hjälp med skötsel av den personliga hygienen, på- och avklädning, enklare matlagning och liknande personliga bestyr. Att betala räkningar, handla mat tillsammans med personen och högläsning.

Många har möjlighet att få skattereduktion med 50 procent, så kallat RUT-avdrag. Det innebär att du betalar hälften av arbetskostnaden. Annelies Hemtjänstteam administrerar din skattereduktion direkt med Skatteverket så du behöver inte göra något.

Nya regler för rot- och rut-arbeten gäller från 1 januari 2016. För att ha möjlighet att utnyttja de maximala beloppet 50 000 kr ska du ha fyllt 65 år vid årets ingång. Aktuella skatteregler för HUS/RUT-tjänster finner du på www.skatteverket.se.

Inför ett nytt uppdrag gör vi alltid ett första hembesök för att gå igenom och dokumentera det du vill ha hjälp med.

Våra medarbetare har rätt utbildning, lång erfarenhet och är självklart försäkrade. Alla nyanställda får initialt en grundlig genomgång i våra värderingar och arbetssätt. Vi har också väl utvecklade kvalitets- och säkerhetsrutiner. För din trygghet har alla medarbetare lämnat utdrag från belastningsregistret innan anställning.

 

Anlita oss